Vaak gestelde vragen

Wat is Levitra?

Levitra is een medicijn ter behandeling van een erectiestoornis dat oraal wordt ingenomen, het wordt geproduceerd door het farmaceutisch bedrijf Bayer. Dit medicijn is enkel verkrijgbaar op doktersvoorschrift. Een erectiestoornis is een conditie waarbij de penis niet meer hardt wordt en niet meer groeit wanneer de man seksueel opgewonden raakt, of ook wanneer de penis niet meer hard blijft tijdens de seksuele stimulatie. Elke man die problemen ondervindt bij het bekomen of behouden van een erectie dient hierover een arts te spreken als hij deze toestand wil verhelpen. Levitra kan helpen bij mannen die last ondervinden van erectiestoornissen om een harde erectie te bekomen en te behouden tijdens seksuele opwinding.

Levitra bestrijdt enkel de symptomen en zal de oorzaak van de erectiestoornis niet doen verdwijnen. Levitra is geen libido-stimulerend middel, gebruik van Levitra maakt mannen niet sneller opgewonden. Levitra heeft ook geen invloed op de overdracht van seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s). Spreek met uw arts over de manieren om waakzaam te blijven tegen de verschillende seksueel overdraagbare ziekten.

Levitra is enkel voor mannen die lijden aan erectyle disfunctie (een erectiestoornis.) Levitra is niet geschikt voor vrouwen en kinderen. Levitra moet altijd met goedkeuring en onder toezicht van een dokters worden gebruikt.

Hoe werkt Levitra ?

Wanneer een man seksueel gestimuleerd wordt dan zal bij een normaal gezonde persoon de bloedstroom naar de penis versterken. Hierdoor ontstaat een erecte penis. Levitra vergemakkelijkt de bloedstroom naar de penis waardoor mensen die een probleem hebben om de penis in erectie te krijgen in staat worden om met een verhoogde bloedstroom naar de penis een erectie te krijgen. Wanneer de seksuele activiteiten beëindigd zijn zal de bloedstroom naar de penis vanzelf verminderen en zal de erectie verdwijnen.

Voor wie is Levitra?

Levitra is effectief bij mannen boven de 18 jaar die last ondervinden van een erectiestoornis. Daarbij helpt Levitra ook bij mensen met diabetes die een prostaatectomy hebben ondergaan.

Wie mag geen Levitra nemen?

Gebruik van Levitra is niet toegestaan wanneer u onder behandeling bent met medicijnen die nitraten bevatten. Nitraten zijn vaak voorkomend in medicijnen die worden voorgeschreven ter behandeling van ‘Angina pectoris’ , een hartconditie waarbij pijn op de borst of de beneden arm een vaak voorkomend symptoom is.
In België bevatten de volgende geneesmiddelen nitraten:
Cedocard,
Deponit,
Diafusor,
Isordil,
Minitran,
Nitroderm,
Nitrodyl,
Nitrolingual,
Nysconitrine,
Persantin,
Promocard,
Trinipatch,
Willlong. Consulteer steeds een arts wanneer u niet zeker bent of de medicatie die u neemt nitraten bevat.

Gebruik nooit Levitra als u medicatie genaamd ‘alfa-blokkers’. Deze alpha blockers worden soms voorgeschreven om problemen aan de prostaat of een te hoge bloeddruk te verminderen. Wanneer u Levitra zou innemen met alfa-blokkers kan de bloeddruk plots dalen tot gevaarlijk laagten. Duizeligheid en flauwvallen behoren tot de mogelijke gevolgen.

Gebruik Levitra niet wanneer u door uw huisarts werd aangeraden om geen seksuele activiteit meer aan te vangen vanwege gezondheidsproblemen. seksuele activiteit verhoogt de belasting van het hart, in het bijzonder wanneer het hart al verzwakt is door een hartaanval of hartconditie.

Hoe neemt ik Levitra in?

Levitra is beschikbaar in doses 5mg, 10mg, en 20mg.
Consulteer uw arts die kan bepalen welke dosis voor u het best geschikt is.
Verhoog nooit zelf uw voorgeschreven dosis zonder een arts te consulteren.
Lees eerst de bijsluiter en volg de instructies van uw geneesheer.

Neem één tablet Levitra in met een glas water, ongeveer 20 minuten tot maximaal één uur voor de gewenste seksuele activiteit.

Levitra mag ingenomen worden voor of na een lichte maaltijd. Een zware of vetrijke maaltijd vertraagt echter de opname van het medicijn in het lichaam. Ook zal het -met mate- drinken van alcohol geen effect op de werking van Levitra hebben.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Levitra?

De meest voorkomende bijwerking van Levitra is milde hoofdpijn, blozen en een loperige neus. Ook een lichte indigestie of verontruste maag en een duizelig gevoel behoren bij de mogelijke nevenwerkingen van Levitra. Deze effecten verdwijnen normaal gesproken een aantal uren na gebruik. Consulteer een arts indien u last ondervindt van één van de bijwerkingen van Levitra. Net als Viagra kunnen objecten binnen het gezichtsveld licht een blauwere tint vertonen. Als gevolg hiervan kunnen tijdens de werking van Levitra de verschillen tussen de kleuren groen en blauw iets minder duidelijk zijn.

In zeldzame gevallen kan Levitra een oorzaak zijn van een blijvende erectie (priapisme). Wanneer u ondervindt dat de erectie langer dan vier uur contacteer dan met spoed een dokter. Priapisme moet onmiddellijk behandeld worden of er ontstaat blijvende schade aan de penis, waaronder ook het onvermogen tot het bekomen van een erectie.

Wat moet ik de arts vertellen alvorens ik Levitra zou willen gebruiken?

Alvorens u Levitra inneemt dient u uw dokter te vertellen over al uw medische probleem, in het bijzonder indien u last heeft ondervonden van condities als angina, hartkwalen, hartkloppingen of indien u recentelijk een hartaanval heeft gehad. Consulteer de huisarts om zeker te zijn dat het gebruik van Levitra voor u veilig is, alvorens de seksuele activiteit aan te gaan.

Als u last heeft van een lage bloeddruk of een matig controleerbare hoge bloeddruk dient u dit uw dokter te vertellen alvorens u Levitra inneemt.

Indien u in het verleden een hartaanval heeft gehad of er is iemand uit uw familie die een zeldzame hartziekte heeft die bekend staat als een verlengd QT interval (lang QT syndroom) dient u de arts daarvan zeker op de hoogte te stellen alvorens u Levitra inneemt.

Als u last heeft aan de lever of nieren en een dialyse moet ondergaan, of indien u retinitis pigmetosa, een erfelijk en zeldzame oogziekte heeft, dient u dat aan de arts te vermelden alvorens u Levitra inneemt.

De dokter dient ook te weten wanneer u in het verleden last ondervond van maagzweren, hemofilie, een misvormde penis, priapisme, of onregelmatigheden in de bloedcellen zoals sikkelanemie, multiple myeloom of leukemie.

Kan andere medicatie Levitra beïnvloeden ?

Vertel de dokter alle medicatie die u neemt, daarbij horen medicatie op voorschrift, medicatie zonder voorschrift, vitaminen, kruiden- en voedingssupplementen. Levitra kan in interactie gaan met andere medicijnen. Vraag steeds advies aan een arts alvorens een behandeling met medicijnen aan te vatten of te stoppen. In het bijzonder moet deze medicatie worden vermeld : nitraten & alfa blockers.

Alfa blockers komen voor in volgende medicijnen :

Hytrin (terazosin HCl)
Flomax (tamsulosin HCl)
Cardura (doxazosin mesylaat)
Minipress (prazosin HCl)
Uroxatral (alfuzosin HCl).

Ook over medicijnen ter behandeling van een onregelmatige hartstlag zoals Quinidine, Procainamide, Amiodarone and Sotalol moet zeker een arts worden geconsulteerd.

Vertel de arts ook duidelijk wanneer u medicijnen gebruikt zoals ritonavir (Norvir), indinavir sulfaat (Crixivan), ketoconazol of itraconazol (Nizoral of Sporanox), erythromycin of andere medicijnen ter behandeling van een erectiestoornis.