Opletten met Levitra aangekocht via het internet

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) waarschuwt omtrent de gevaren rond een namaakgeneesmiddel van Levitra. Dit geneesmiddel wordt aangeboden via internet. Het gaat om Levitra 20mg tabletten, het lotnummer is BXB8551 en de vervaldatum is maart 2009. Deze tabletten zijn echter een vervalsing en bevatten geen vardenafil maar sildenafil als werkzame bestanddeel. Er werd niet bekendgemaakt via welke website of online apotheek deze Levitra werd aangetroffen, maar via het Europese “Rapid Alert Systeem” inzake een kwaliteitsprobleem, waarschuwt het FAGG Belgische patiënten voor deze vervalste Levitra tabletten.

Vanaf 1 januari 2007 zal het Belgische Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) operationeel zijn. Het nieuwe agentschap zal controle uitoefenen op de efficiëntie en de veiligheid van geneesmiddelen en andere gezondheidsproducten. Voortaan zal het FAGG de controle op geneesmiddelen en andere producten uitoefenen en dit vanaf hun ontwikkeling tot het gebruik van die producten. Het gaat dan onder meer over de erkenning en registratie van medicijnen. Het FAGG zal ook de verkoop van geneesmiddelen via internet controleren en bewaken.

Minister van Volksgezondheid Rudy Demotte besliste in december dat geneesmiddelen waarvoor geen voorschrift nodig is, binnenkort onder strenge voorwaarden te koop zullen zijn via het internet.

Bron : Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten,
De Tijd – 22 december 2006